Reuma & pijn

Alternatieve pijnbestrijding door middel van goed slapen

Een algemeenheid is dat warmte “goed” voor je is!
Helaas is er weinig relevant wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van warmte bij reumatische klachten.

alpacadekbed advertDus veel van de ervaringen van “warmte is goed voor reuma” berust om empirie…
Bij reuma als ziektebeeld hebben we onder andere te maken met problemen van één of meerder gewrichten en de omliggende musculatuur (spieren), waarbij pijn op de voorgrond staat.

We kunnen daarom stellen dat reuma door de patiënt wordt ervaren als pijn en dat zolang er geen passende behandeling is dat een effectieve pijnbestrijding het meest belangrijke is voor de mensen die last hebben van reuma.
De pijn ten gevolge van reuma wordt onder andere veroorzaakt door hypertonie (lees: samentrekken) van de spieren; contractie van het kapsel, banden en pezen rond het gewricht. Maar natuurlijk wordt pijn tevens veroorzaakt door intra-articulaire (in het gewricht) veranderingen.
Deze hypertonische musculatuur zorgt er tevens voor dat de gewrichtsoppervlakken steviger op elkaar worden gedrukt, wat ook weer extra pijn op zal leveren.
Daarnaast is er nog sprake van uitstralende pijn over ander niveaus. De meeste klachten, pijn en stijfheid, ontstaan na rust. Denk aan nachtrust, waarbij je vaak langdurig dezelfde houding aanneemt. de z.g. startklachten.

De startklachten kan je ook oproepen door / na overbelasting; wat slapen dus eigenlijk ook is.
Onze oplossing voor deze klachten – DEKBEDDEN GEMAAKT VAN ALPACAVEZELS.

Alpacawol / -vezels staan bekend om twee zeer unieke eigenschappen. Het is zeer hypoallergeen, doordat deze vezels geen lanoline (wolvet) bevatten. De tweede reden voor hypoallergene effect is dat huisstofmijt niet graag in deze natuurlijke vezels verblijft en als derde hebben we het dekbed door een ecologisch proces wasbaar gemaakt in de wasmachine.

Maar daar heeft u als reumapatiënt weinig aan.
Dat heeft u zeker wel aan de andere eigenschap die alpacawol bijzonder maakt. De vezels zijn zeer, maar dan echt zeer thermoregulerend t.o.v. alle andere bekende wolsoorten en synthetische vullingen.  Een betere thermoregulering houdt in dat er dus onder het alpacadekbed een aangename, goed geventileerde en CONSTANTE warmte ontstaat. Veel optimaler dan onder een synthetisch dekbed, dons dekbed of een dekbed gevuld met een andere wolvariëteit. Van warmte is wetenschappelijk bekend dat het een verbeterde doorbloeding geeft.

Deze doorbloeding zorgt zowel in de spieren als in de structuren rond de gewrichten voor ontspanning waardoor zowel direct (verbeterde afvoer afval producten zoals ontstekingsmediatoren) als indirecte pijnvermindering ontstaat.

Hierdoor worden vooral in de ochtend bij het opstaan minder stijfheid, minder pijn en dus minder startklachten ervaren.

Poorttheorie
Beweging betekent in zijn algemeenheid inhibitie van pijn (prikkeling van de II en III kapsel receptoren geeft inhibitie van de noci receptoren waardoor pijninhibitie) Dreigende weefselschade (door bv. hypertonie van de spieren) kan onder andere een lokale verzuring van weefsels door een verslechterde doorbloeding zijn. Dit geeft nog geen directe anatomische schade, maar kan afhankelijk van de aard en duur op termijn wel tot schade leiden.
Ook daarover dient het brein te worden geïnformeerd.
Onvoldoende lichaamsbeweging openen de poort > toegenomen sensitisatie
Counter-stimulatie (bewegen, masseren) sluiten de poort > afgenomen sensitisatie.

Alpacadekbed zorgt voor minder pijn bij reuma
Als je makkelijker beweegt en dat doe je omdat de ‘Alpaca warmte’ voor ontspanning zorgt, ga je meer en beter bewegen, waardoor er minder pijn is.
De reumadekbedden worden door ons bedrijf in licentie geproduceerd. De productie van grondstof tot dekbed is een volledig ecologisch proces. Wij werken cradle to cradle. Dat betekent dat wij de versleten dekbedden weer verwerken tot grondstoffen.
Op onze dekbedden geven wij 5 jaar garantie op productiefouten.
De dekbedden zijn tot 60 graden Celcius wasbaar (wolwasprogramma) in een gewone wasmachine.


Klik en bestel voor de diverse maten: (prijzen vanaf)

bestel-4seizoenenbestel-zomer

Logo AlpacacomfortProducent en Leverancier: AlpacaCOMFORT® | voor een natuurlijke luxe …
Contactpersonen: Marieke en Leo van Merwijk
Enggraaf 22 ~ 4175 ER Haaften ~ Nederland
+31 (0)418 59 11 88 / +31 (0)6-12 08 07 16
info@alpacacomfort.eu ~ www.alpacacomfort.eu

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. teuny van boven

    Het lijkt me heerlijk maar er hangt wel een prijskaartje aan. Dat kun je niet betalen van je AOW Heb al 2 nieuwe knieën en nu worden hand en pols onder handen genomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.